Menu okolicznościowe

Zupa: do wyboru (1) lub przystawka

  • rosół drobiowy z makaronem,  
  • kalafiorowa z zielonym groszkiem
  • krem z pomidorów z bazylia
  • bruschetta

Drugie dania do wyboru 3 rodzaje: po 2 sztuki na osobę

  • filet z dorsza
  • pieczony filet z łososia podawany z kolorowym pieprzem i masłem,
  • karczek pieczony w tymianku
  • schab tradycyjny
  • kotlet drobiowy w sezamie
  • piersi z kurczaka pieczone ze szpinakiem i serem żółtym lub ananasem
  • kotlecik wieprzowy z pieczarkami
  • medaliony z indyka ze szpinakiem

* lub
Piersi kacze w pomarańczach podawane w kociołku

Dodatki:
  • kluski śląskie,
  • ziemniaki gotowane z masłem i koperkiem,
  • sos pieczeniowy

Zestawy surówek do wyboru 2 rodzaje:

  • marchew z chrzanem
  • colesław
  • majowa ( biała kapusta , rzodkiewka, kukurydza , pietruszka)
  • buraczki
  • surówka z kiszonej kapusty
  • kapustka zasmażana

Deser (do wyboru 1):

  • puchar lodowy
  • murzynek z gorącą czekoladą podawane z gałką lodów wanilinowych
  • jabłka zapiekane pod kruszonką podawane z gałką lodów wanilinowych

Kawa, herbata, napoje bez ograniczeń;
Cena 85 zł od osoby

Przystawki zimne:

  • plater wędlin 
  •  śledzik po wiejsku lub w śmietanie
  • jajka w sosie tatarskim
  • mieszanka serów pleśniowych przyozdobionych sałatą
  • sałatka (do wyboru 1): (jarzynowa, gyros, z tuńczyka,diabelska)

150zł od osoby

Dania ciepłe do wyboru (1)

 krokieciki meksykańskie

krokieciki ze szpinakiem i fetą

   barszczyk z pasztecikiem

pieczone udka z kurczaka

żur z białą kiełbasą i jajkiem

gulaszowa

165 zł od osoby

owoce;
175 zł od osoby

Dodatkowe zdobienia stołów, serwetki, szarfy z organzy, świeczniki, świeże kwiaty zawarte są w cenie

Od własnego alkoholu pobierane jest korkowe w cenie 15zł /od butelki 0,5l

Możliwość wynajęcia nalewaka do piwa koszt 500zł / beczka 20l

Dopłata za wynajęcie małej sali z tarasem koszt 300zł